Oplad flere elbiler i samme husstand

Ejer du flere elbiler i samme husstand eller overvejer du en elbil nummer 2?

Så har vi her samlet en række ting du skal overveje og være opmærksomme på i forhold til at lade 2 elbiler op i samme husstand.

Alle huse har en stikledning med en vis kapacitet ind i huset, nyere huse har som minimum 25 Amp ind i eltavlen, disse 25 Amp kan så fordeles rundt i huset.

En Dansk elbil lader ofte med 11Kwh svarende til 16 Amp, derhjemme og det er ofte ingen problem.
Men anskaffer du en elbil nummer 2 og vil lade begge elbiler på samme tid, kan du godt have en kapacitets problem.

Hvis hver elbil skal lade på samme tid, og vil lade med fuld styrke 11 Kwh skal du bruge mindst 32 Amp når de oplader, men da du ofte kun har 25 Amp i alt at gøre godt med, kan dette ikke lade sig gøre.

Du skal derfor være opmærksom på det, inden du går ud og køber elbil nummer 2.

Kan du f.eks. nøjes med at lade hver enkelt elbil hver anden dag og evt. benytte samme lader og stik?
Hvis du kan nøjes med dette, er der ingen grund til at anskaffe endnu en dyr lader eller evt. opgradere din stikledning.

Eller har du behov for at lade begge biler på samme tid?
Hvis du kører meget eller batterierne ikke er så store på dine 2 elbiler, findes der pt. 2 muligheder for at løse problemet.

  1. Du kan vælge at få opgraderet / gravet en helt ny stikledning ind i husstanden, dette er en meget dyr løsning og som tommelfingerregel skal du regne med ca. 1200 pr. ekstra Amp du vil have ind.
  2. Du kan vælge at anskaffe en ekstra elbil lader, så i har 2.
    Der findes flere på markedet som kan serie forbindes og dermed opnå load balance. Det betyder at du kan fortælle laderne at de eks. tilsammen har 20 Amp de max må benytte, og dermed fordele dette mellem de 2 biler på samme tid.

  3. Dette er klart den billigste løsning, hvis du har behov for at skulle lade begge biler på samme tid, vær opmærksom på at du vil få en forlænget lade tid ved denne løsning – da bilerne ikke kan lade med fuld kraft 11Kwh på samme tid.

Du kan læse mere på eks. Zapp’s hjemmeside, de har en god sammenligning af deres forskellige lade produkter, hvor du kan se hvilke som understøtter Load Balacing.

Ladebokse til elbiler

OBS. Vi anbefaler at du altid rådføre dig med en elektriker uanset hvilken løsning du vælger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler

Hjælp